MNAR: Peste 69.000 de vizitatori în perioada ianuarie – iunie; Stegerean: Numărul a crescut lună de lună

Peste 69.000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Naţional de Artă al României şi instituţiilor muzeale din subordine, în perioada ianuarie – iunie, informează instituţia muzeală.

„Tot mai mulţi vizitatori aleg să îşi petreacă timpul liber în compania artei, la Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul Theodor Pallady şi Muzeul K. H. Zambaccian. Încă de la începutul acestui an publicul a crescut constant, în perioada lunilor ianuarie – iunie 2022, MNAR a primit peste 69.000 de vizitatori. Vă aşteptăm la MNAR!”, transmite MNAR, într-o postare pe Facebook.

Potrivit managerului MNAR, Călin Stegerean, aproximativ acelaşi număr de vizitatori (70.000) s-au înregistrat anul trecut în opt luni de activitate a muzeului (mai – decembrie), faţă de şase luni anul acesta.

„Numărul de vizitatori a crescut lună de lună”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Călin Stegerean.

Pentru lunile iulie şi august, Muzeul Naţional de Artă al României va organiza, sub genericul „Vacanţa la muzeu”, o serie de programe educative dedicate publicului de toate vârstele, majoritatea urmând a se desfăşura în spaţiul expoziţiei „Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european şi ruina”. Vizitatorii sunt invitaţi să descopere patrimoniul artistic prin intermediul unor activităţi creative, concepute pentru a completa programul de vacanţă. Această serie de ateliere a fost concepută în jurul expoziţiilor permanente şi temporare ale MNAR.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Diploma universitara unica la nivel european! Planul Comisiei Europene

Diploma universitară unică la nivel european! Planul Comisiei Europene

Absolvenții de facultate din Uniunea Europeană vor avea la finalul studiilor o diplomă universitară unică, recunoscută pe tot teritoriul UE. Comisia Europeană dorește ca instituțiile...
Soft pentru estimarea distrugerilor de cladiri in razboi, creat la Galati

Soft pentru estimarea distrugerilor de clădiri în război, creat la Universitatea...

Estimarea distrugerilor provocate de în război de atacurile cu drone și rachete sau bombardamente poate fi realizată cu ajutorul unei aplicații create de un...