Moartea lui George Floyd: Se așteaptă verdictul

După trei săptămâni de audieri, juriul din procesului fostului polițist Derek Chauvin, judecat că l-a ucis pe afro-americanul George Floyd, s-a retras să delibereze verdictul.

Luni, avocații acuzării şi apărării și-au susţinut pledoariile finale. Un impresionant dispozitiv de securitate a fost mobilizat în jurul clădirii tribunalului din Minneapolis.

Duminică, s-au tras focuri de armă înspre doi membri ai Gărzii Naţionale, care au scăpat cu răni uşoare. Potrivit BBC, indiferent de verdict, în multe orașe ar putea izbunci proteste de stradă.

Imaginile s-au viralizat online

Guvernatorul de Minnesota, Tim Walz, le-a cerut sprijin omologilor din statelor vecine Ohio şi Nebraska pentru a asigura siguranța publică. La 25 mai 2020, imaginile video în care poliţistul alb Derek Chauvin îl imobiliza brutal pe George Floyd la Minneapolis s-au viralizat online și a stârnit indignare.

Drama lui George Floyd a reaprins tensiunile rasiale din SUA, generând proteste masive de stradă. Înainte să moară asfixiat sub genunchiul agentului, bărbatul striga „Nu pot respira!”. Dintre cei 12 juraţi la proces, 6 sunt albi, iar 4 sunt de culoare, alți doi sunt multirasiali.

Rețeaua de socializare online Facebook a anunţat că elimină postările care laudă sau batjocoresc moartea lui George Floyd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...