Moartea Reginei Elisabeta a II-a: Membrii cabinetului britanic vor fi primiţi în audienţă de Regele Charles al III-lea

Membrii cabinetului britanic vor avea prima întâlnire cu Regele Charles al III-lea sâmbătă, la doar câteva zile după ce premierul Liz Truss a format noul guvern, transmite dpa.

Principalii miniştri vor lua parte la Consiliul de Ascensiune, care se va desfăşura la Palatul St James din Londra, unde Charles va fi proclamat oficial rege.

Ulterior, miniştrii se vor deplasa la Palatul Buckingham pentru o audienţă cu noul monarh.

Truss, care a fost invitată marţi să formeze guvernul de către defuncta Regină Elisabeta a II-a, a avut încă de vineri o audienţă cu noul suveran.

Premierul britanic a făcut o reverenţă după ce a fost invitată de un consilier de la palat să intre în încăperea în care se afla Regele Charles al III-lea. Cei doi vor avea întâlniri săptămânale, însă aceasta a fost prima, notează dpa.

Truss şi-a prezentat condoleanţele, regele i-a strâns mâna şi i-a mulţumit, spunându-i: „Sunteţi foarte amabilă că aţi venit. Ştiu cât sunteţi de ocupată. Dar a fost atât de emoţionantă această după-amiază, când am ajuns aici, toţi aceşti oameni veniţi să-şi prezinte condoleanţele”.

„Majestatea Voastră, primiţi vă rog sincerele mele condoleanţe”, a repetat Truss, la care Regele Charles al III-lea a răspuns: „Sunteţi foarte amabilă. A fost momentul de care mă temeam, după cum ştiu că şi alţi oameni s-au temut de aceasta”.

Anterior, şefa executivului britanic a condus ceremonia de omagiere a Reginei Elisabeta a II-a în Camera Comunelor (camera inferioară a parlamentului britanic) şi a cerut ţării să-l sprijine pe noul monarh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...