”Moartea sugarului a fost violentă”, precizează raportul IML București în legătură cu decesul unui bebeluș după botez

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților consideră că este firesc să conteste raportul IML București referitor la cauza decesului unui bebeluș după botezul la Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din cartierul Zamca.

Potrivit preotului Alexandru Flavian Sava de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei, părintelui Alexandru  Mazarache, cel care a săvârşit slujba de botez a bebeluşului în cauză, ”nu îi poate fi aplicată o decizie, alta decât de permisiune de slujire” atât timp cât ancheta nu a fost finalizată.

„În cazul în care se va decide în sensul vinovăţiei părintelui Mazarache, se vor impune procedurile canonice şi statutare în vederea sancţionării”, a arătat pr Alexandru Flavian Sava.

În raportul medico-legal al IML Mina Minovici din București se specifică:  „Din coroborarea datelor de istoric medical, datelor medicale din actele medicale, cu cele ce reies din imaginile video de la momentul botezului, apreciem că moartea sugarului a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, în evoluția encefaloptaiei posthipoxice, consecutivă aspirării de lichid (apă) în căile respiratorii. Decesul a fost înalt condiționat de patologia acută prezentată de sugar, precum și de prematuritate”.

Inițial, în mai 2021, medicii legiști de la Suceava au stabilit că decesul nu are legătură cu procedura de botez și că este provocat de probleme cardio-respiratorie și o pneumonie.

Bebelușul a decedat la sfârşitul lunii ianuarie 2021, la biserica „Sf. Constantin şi Elena” din cartierul Zamca, la 12 ore după slujba de botez oficiată de preotul Alexandru Mazarache.

Acesta are calitatea de suspect în cadrul dosarului penal.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...