Moderna a început să îşi testeze vaccinul anti-COVID-19 pe adolescenţi

Publicat: 10 dec. 2020, 22:30, de Mădălina Bălăceanu, în ESENȚIAL
Moderna a început să îşi testeze vaccinul anti-COVID-19 pe adolescenţi

Compania americană Moderna a anunțat că a început să testeze vaccinul anti-Covid-19 pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Studiul va fi realizat pe un grup de 3.000 de participanţi sănătoşi din Statele Unite şi va analiza siguranţa şi eficienţa vaccinului Moderna, mRNA-1273, care este administrat în două doze, la un interval de 28 de zile.

Moderna a depus cereri de aprobare în regim de urgenţă în Statele Unite şi în Uniunea Europeană după ce rezultatele complete ale studiului său clinic de fază 3 au arătat că vaccinul are o eficienţă de 94% în rândul adulţilor şi nu generează îngrijorări majore legate de siguranţa persoanelor vaccinate.

De asemenea, alianța Pfizer-BioNTech a depus la rândul ei cereri de aprobare în regim de urgenţă de către autorităţile cu rol de reglementare din Statele Unite şi din Uniunea Europeană, după ce vaccinul său, administrat tot în două doze, a dovedit o eficienţă de 95% în prevenirea maladiei COVID-19 şi nu a generat îngrijorări legate de siguranţă.

Studiul companiei Moderna ce vizează grupe de adolescenţi este realizat în colaborare cu Biomedical Advanced Research and Development Authority, parte din Departamentul pentru Sănătate din Statele Unite, conform Agerpres.

„Obiectivul nostru este să obţinem datele acestui studiu în primăvara anului 2021, pentru a permite utilizarea vaccinului mRNA-1273 pe adolescenţi înainte de începerea anului şcolar din 2021”, a declarat CEO-ul companiei americane, Stephane Bancel.

De asemenea, grupul Pfizer îşi testează vaccinul propriu în această perioadă pe adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.