Planuri mari: Moderna intenționează să producă un miliard de doze de vaccin împotriva coronavirusului anul acesta

Directorul executiv al Moderna, Stephane Bancel, a anunțat că intenționează să livreze anul acesta între 600 de milioane și 1 miliard de doze din vaccinul împotriva coronavirusului.

El spune că Moderna are comenzi pentru 500 de milioane de doze din vaccinul tău și ar putea produce cu ușurință alte cel puțin 600 de milioane de doze.

Directorul executiv al companiei americane de biotehnologie a declarat în cadrul unei conferinţe organizate de Oddo BHF că grupul intenţionează să atingă sau chiar să depăşească obiectivul de 1 miliard de doze.

Bancel a precizat că nu este deocamdată clară durata perioadei în care acţionează anticorpii generaţi de vaccinuri, însă a adăugat că ar putea fi vorba de câţiva ani, notează Reuters.

Comisia Europeană a luat miercuri decizia acordării autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de compania americană Moderna, după cum a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Executivul comunitar a comandat 160 de milioane de doze de la compania Moderna în numele statelor membre ale blocului comunitar. Pentru vaccinare sunt necesare două doze de vaccin.

Autorizarea condiţionată înseamnă că vaccinul poate fi folosit pentru inocularea cetăţenilor UE, dar obligă companiile să continue să împărtăşească informaţii asupra efectelor pe termen lung, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole