Modificări de ultimă oră privind modelul cardului de energie

De la 1 februarie, se distribuie cardurile de energie, iar autoritățile încă vin cu tot felul de modificări cu aproape o săptămână înainte de începerea operațiunii.

Guvernul alocă, în acest an, un sprijin de 1.400 de lei din bani europeni pentru plata facturilor la energie pentru persoanele vulnerabile, prima tranşă în valoare de 700 lei urmând să fie distribuită în luna februarie, iar următoarea în septembrie.

Din această sumă se pot plăti o parte din cheltuielile cu energia, indiferent de natura acesteia: energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

Un nou model de card

În decembrie 2022, autoritățile au stabilit printr-un ordin de ministru modelul de card de energie, dar și pe cel al certificatului de validare a datoriei față de asociația de proprietari/locatari.

Acesta a fost modificat, însă prin Ordinul nr. 75 din 11 ianuarie 2023, după care a urmat un alt ordin – Ordin nr. 139 din 20 ianuarie 2023, fiind introduse două anexe, în care se fac o serie de precizări cu privire la utilizarea cardurilor. Printre acestea se numără și faptul că beneficiarii pot deconta facturile la energie în limita a 8 mandate poștale/loc consum pe durata programului de sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...