Modificări în examinarea elevilor școlilor auto. „Sunt aplicate deja în majoritatea țărilor UE”

Un proiect de lege propune modificarea și adaptarea legislației de funcționare a școlilor auto pentru a scurta perioada în care se poate obține permisul auto și a eilimina restricțiile referitoare la acordarea lui.

Conform inițiativei depuse miercuri, se dorește eliminarea timpilor foarte mari de așteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic pentru obținerea permisului de conducere; participarea instructorilor la examenul susținut de către un candidat pentru obținerea permisului de conducere auto, având un rol în cadrul comisiei de examinare, dar și posibilitatea candidaților de a participa la examenele teoretice și practice oriunde în țară.

Conform inițiatorilor, necesitatea acestui proiect vine din faptul că tinerii, principala categorie care dă examenul pentru obținerea unui permis de conducere auto, sunt într-o continuă mișcare în căutarea unui loc de muncă mai bun, dar și pentru continuarea studiilor la facultățile cele mai bune din țară.

„Pregătirea teoretică și practică pentru viitorii conducători auto în școlile de șoferi este la fel de importantă ca educația primită acasă. Sunt modificări pe care le vedem aplicate deja în majoritatea țărilor UE și care urmăresc să creeze siguranță pentru cursanți și pentru școlile de șoferi și să descurajeze corupția”, susține deputatul USR Cristian Paul Ichim, unjul dintre inițiatori.

Proiectul modifică și completează Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice și urmărește să consolideze siguranța rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole