Moldova exclude orice soluție militară în legătură cu Transnistria

După declarația ucraineanului Aleksei Arestovici cu privire la cucerirea cu ușurință a Transnistriei pentru Moldova, autoritățile de la Chișinău au dat un răspuns pentru RIA Novosti, prin care arată că soluția militară este exclusă, fiind folosite numai căile pașnice.

„Rezolvarea chestiunii transnistrene se poate realiza prin mijloace politice și numai pe baza unei soluții pașnice, excluzând acțiunile militare și de altă natură militară, precum și pe baza principiilor democratizării și demilitarizării regiunii, respectului pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei, în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, se arată în comentarii.

Autoritățile moldovene au subliniat că poziția țării cu privire la soluționarea conflictului a fost precizată în legea din 2005 și nu s-a schimbat de atunci.

Discuția și afirmațiile lui Arestovici au pornit de la faptul că în seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa-zisul MGB, s-au produs mai multe explozii. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că, potrivit informațiilor pe care autoritățile le dețin, vinovate de exploziile de la Tiraspol s-ar face forțele din interior ale regiunii transnistrene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole