Molnupiravir, eficient împotriva noii variantei Omicron

Șase studii de laborator au arătat că medicamentul experimental Molnupiravir este eficient împotriva variantei Omicron a coronavirusului.

Molnupiravirul, precum și pastila rivală de la Pfizer au fost autorizate în Statele Unite în decembrie și sunt considerate instrumente importante împotriva Omicron.

Pfizer a declarat în decembrie că datele de laborator sugerează că medicamentul său, Paxlovid, și-a păstrat eficacitatea împotriva Omicron.

Molnupiravirul a fost autorizat pentru utilizare în peste 10 țări, inclusiv în Statele Unite, Marea Britanie și Japonia.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că luni ajung la noi în ţară 50.000 de cutii cu Molnupiravir, pastilele americane anti-COVID.

„Luni vin în România 50.000 de cutii Molnupiravir. Pfizer ne-a pus multe condiţii, nu am reuşit cu ei. Ne cereau să facem un fond naţional prin care să despăgubim eventualele victime pentru administrarea acestui medicament, nu erau precizări legate de dimensiunea fondului. 

Ne vedem de treabă, asta e situaţia, în week-end, extindem centrele de recoltare a probelor la nivelul ţării”, a spus, joi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...