Moment istoric în Canada: O femeie este numită în fruntea armatei

Publicat: 03 iul. 2024, 22:38, de Cristina Cohuț, în Internațional , ? cititori
Moment istoric în Canada: O femeie este numită în fruntea armatei
Sursa foto: toronto.citynews.ca

Canada a numit miercuri, pentru prima dată în istorie, o femeie ca lider al armatei, întărind eforturile premierului Justin Trudeau de a plasa femeile în poziții de conducere.

Generalul-locotenent Jennie Carignan, cunoscută pentru eforturile sale în combaterea sexismului și comportamentului necorespunzător în cadrul forțelor armate, va prelua funcția de șef al Statului Major al Apărării din Canada la 18 iulie.

Carignan, care de ocupație este inginer militar, a comandat trupe în zone precum Afganistan, Bosnia-Herțegovina, Irak și Siria în cei 35 de ani de serviciu în armată.

„De-a lungul carierei sale, calităţile sale excepţionale de lider, angajamentul faţă de excelenţă şi devotamentul faţă de serviciu au reprezentat un avantaj extraordinar pentru forţele noastre armate”, a declarat Trudeau, potrivit Reuters.

Carignan preia această funcție într-un moment în care Canada resimte presiuni puternice din partea aliaților săi pentru a crește cheltuielile de apărare.

Forțele armate se zbat ca să-și îndeplinească obiectivele de recrutare și au avut întârzieri în procesul de înlocuire a echipamentelor învechite.