„Moment istoric” în România: Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor cu Covid-19

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu spune că, la nivel mondial, numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul total al infectărilor cu noul coronavirus, fiind un „moment istoric”.

„Moment istoric în lumea întreagă: numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul total al infectărilor cu noul Coronavirus! Veştile extrem de bune de miercuri ne dau speranţa că ar putea însemna sfârşitul pandemiei de Coronavirus, asta după ce 104,9 milioane de doze au fost administrate, în vreme ce numărul total al infectărilor este de 104,1 milioane la nivel global”, a scris Andrei Baciu, joi, pe Facebook.

Baciu a adăugat că, până miercuri, la nivel mondial s-au cumpărat 7,7 miliarde de doze, în timp ce alte 5 miliarde care sunt în prezent negociate sau rezervate pentru extinderea contractelor existente.

În România, numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate începând din 27 decembrie a ajuns la 772.202, conform CNCV.

 Astfel, au fost vaccinate 620.176 persoane, din care: 468.150 persoane vaccinate cu 1 doză; 152.026 persoane vaccinate cu 2 doze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...