Moment istoric unic pentru turismul spațial (VIDEO)

Miliardarul englez Richard Branson s-a aflat, duminică, la bordul navetei SpaceshipTwo Unity pentru o călăltorie istorică, ce marchează startul turismului spațial. Aparţinând companiei Virgin Galactic și avându-i la bord pe miliardarul englez Richard Branson și alte 5 persoane, naveta SpaceshipTwo Unity a aterizat în siguranţă la baza aeriană Spaceport America din New Mexico.

Momentul este deja considerat istoric și unic pentru turismul spațial. Modulul a ajuns la 80 kilometri altitudine, înainte de a se îndrepta spre Pământ după câteva minute. Richard Branson şi-a dus la îndeplinire zborul cu 9 zile mai devreme decât miliardarul Jeff Bezos, care plănuiește, pe 20 iulie, un zbor suborbital cu vehiculul New Shepard al companiei sale, Blue Origin.

În ultimii 17 ani, antreprenorul a investit peste un miliard de dolari în acest vis al copilăriei sale, anume să ajungă în spațiu. A fost primul astfel de zbor în spațiu cu un echipaj din care nicio persoană care nu e astronaut, potrivit Virgin Galactic. În vârstă de 70 de ani, Richard Branson deține Virgin Galactic.

Naveta SpaceshipTwo Unity și avionul purtător VMS Eve au decolat de pe o pistă construită într-una dintre cele mai pustii zone de deșert din America de Nord, în New Mexico. Inițial, lansarea era programată pentru ora 16.00 (ora României), dar a fost amânată cu o oră și jumătate din cauza condițiilor atmosferice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...