Mongolia interzice vânarea marmotelor timp de trei ani. Motivul este mai mult decât îngrijorător

Mongolia va impune o interdicţie pe o perioadă de trei ani pentru vânarea marmotelor, după cum a anunţat azi Ministerul Mediului şi Turismului din această țară.

Potrivit Agerpres, decizia a fost luată în scopul prevenirii răspândirii ciumei bubonice la populaţia umană, dar şi pentru determinarea efectivelor actuale de marmote din Mongolia, a precizat ministerul într-un comunicat.

O boală extrem de infecțioasă

Ciuma bubonică, cunoscută şi sub numele de „Moartea neagră” în Evul Mediu, este o boală extrem de infecţioasă şi adesea fatală, fiind răspândită mai ales de rozătoare, precum marmotele. În cazul în care nu este tratată la timp, boala poate ucide o persoană adultă în mai puţin de 24 de ore, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În prezent, în 17 dintre cele 21 de provincii din Mongolia există riscul de transmitere a ciumei bubonice, potrivit Centrului Naţional pentru Boli Zoonotice.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Plătește sigur și ușor cu paysafecard în cazinourile din  România

Paysafecard este o metodă populară de alimentare a conturilor de jucători în cazinourile online, fiind acceptată în 28 dintre cele mai renumite platforme de...
Lucian Bode

Lucian Bode: Primarul Sectorului 1, ”o piază rea”; edilul Capitalei, ”un...

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a subliniat că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost ”o piază rea” pentru acest sector și actualul...