Moștenitorul imperiului farmaceutic Johnson&Johnson, favorit în cursa pentru clubul Chelsea!

Robert ”Woody” Johnson, proprietarul clubului de fotbal american New York Jets, se pregătește să depună o ofertă pentru a cumpăra clubul londonez de fotbal Chelsea, deținut de Roman Abramovici. Oligarhul rus vrea să-și lichideze afacerile din Marea Britanie, inclusiv proprietatea asupra actualei deținătoare a Ligii Campionilor, potrivit unor surse apropiate discuțiilor, citate de jurnalistul Adam Schefter de la ESPN.

Johnson a luat deja legătura cu compania Raine Group, cea care organizează procesul de licitație, potrivit sursei citate. Despre Woody Johnson, se spune că ar fi bine informat despre clubul Chelsea și despre Premier League și fotbalul englez, mai ales după ce a locuit la Londra vreme de patru ani, în calitate de ambasador al Statelor Unite între 2017 și 2021. Pe durata mandatului, Johnson a devenit un fan al fotbalului englez, conștient fiind de rolul important pe care Premier League îl joacă în Regatul Unit.

Prețul cerut de miliardarul rus pentru clubul londonez se învârte în jurul sumei de 3 miliarde de lire sterline

Abramovici a scos la vânzare clubul londonez săptămâna trecută, după ce au crescut presiunile asupra lui pentru a se îndepărta de business-urile pe care le are în Marea Britanie, în condițiile în care ar putea să urmeze pe o eventuală listă de persoane sancționate în contextul invadării Ucrainei de către Rusia.

ESPN susține că prețul cerut de miliardarul rus pentru clubul londonez se învârte în jurul sumei de 3 miliarde de lire sterline.

Woody Johnson nu ar fi primul patron din NFL (National Football League, liga profesionistă de fotbal american) căruia i-au făcut cu ochiul afacerile cluburilor englezești din prima ligă. Stan Kroenke, proprietarului lui Los Angeles Rams, deține clubul Arsenal, familia Glazer este proprietara lui Manchester United și a echipei de NFL Tampa Bay Buccaneers, iar patronul celor de la San Francisco 49ers, Jed York, are un pachet minoritar la Leeds United. De asemenea, un alt club londonez, Fulham, care conduce clasamentul în Championship și se pregătește să revină în Premier League, este deținut de proprietarul clubului Jacksonville Jaguars, Shad Khan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...