Moțiunea de cenzură este blocată. Nu s-a întrunit numărul de voturi în Ședința Birourilor Permanente

Ședința Birourilor Permanente a Parlamentului nu a avut suficient cvorum pentru votul privind verificarea semnăturilor de susținere, solicitată de PNL. Și nu a fost cvorum nici pentru stabilirea calendarului de prezentare a moțiunii.

Conform declarațiilor lui Ludovic Orban, propunerea PNL a fost votată cu 9 voturi pentru, 7 împotrivă și două abțineri. Astfel, nu s-a întrunit minimul necesar de jumătate plus unu, adică 10 voturi.

Ulterior, reprezentanții PSD au părăsit ședința și nu a mai fost cvorum suficient pentru stabilirea calendarului de prezentare a moțiunii de cenzură depuse de USR Plus și AUR.

„După ce s-a votat ordinea de zi, PSD a decis să-și retragă cei 8 reprezentanți din ședința Birourilor Permanente reunite. S-a dezbătut punctul 2 al ordinii de zi, cererea PNL de a se trimite către Comisia de Statut verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR. Au fost 18 membri ai BPR prezenți, au votat pentru 9 membri, 7 împotrivă și 2 parlamentari au fost prezenți și nu au votat: Ovidiu Ganț și subsemnatul. Propunerea de verificare nu a fost adoptată, pentru că trebuia minimum jumătate din cei prezenți. După acest vot, parlamentarii PNL au plecat din sală, ceea ce înseamnă că nu am mai avut cvorum pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.

Ionuș Moșteanu, USR Plus, a declarat că moțiunea este suspendată pentru ca Florin Cîțu să ajungă președintele PNL, dar speră ca moțiunea să intre în ședința Birourilor Permanente și să se stabilească și calendarul de prezentare și vot.

Gorghiu: Vom repune pe ordinea de zi verificarea semnaturilor

Vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu susţine că, potrivit voturilor din şedinţa conducerii Parlamentului, solicitarea privind verificarea semnăturilor pentru moţiunea de cenzură ar trebui trimisă Comisiei de statut.

Noi considerăm că votul de 9-7 înseamnă că solicitarea trebuie analizată de Comisia de statut. Regret că domnul Orban ţine trena USR-AUR, prin abţinerea de la vot. Girează semnături false sau scanate, lucru care arată un demers politic neserios. Dacă nu se va trimite la Comisia de regulament solicitarea, PNL, în primul BPR, va repune în discuţie cererea„, a afirmat, luni, Gorghiu.

Solicitarea liderului senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, privind verificarea semnăturilor pentru moţiunea de cenzură a fost înregistrată la Parlament luni.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole