Motivul incredibil pentru care a fost amendată o școală din Rusia. Elevii au fost terifiați

Publicat: 09 oct. 2020, 17:00, de Mihaela Ionescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Motivul incredibil pentru care a fost amendată o școală din Rusia. Elevii au fost terifiați

O școală din Rusia a fost amendată fiindcă a șocat elevii cu o simulare de luare de ostatici în timpul orelor, relatează Moscow Times.

În urmă cu o săptămână a izbucnit un scandal național în urma unor înregistrări cu elevi de clasa a ascunzându-se sub bănci în timp ce bărbați înarmați le-au luat cu asalt sala de clasă.

Școala a explicat apoi că au organizat exercițiul pentru a celebra ziua națională de solidaritate cu lupta împotriva terorismului, scrie Hotnews.ro.

Procurorii din orașul Ișim au declarat pentru presa rusă că școala a fost găsită vinovată de încălcarea dreptului la educație al copiilor, aceasta fiind amendată cu 50.000 de ruble (650 de dolari) iar directorul instituției cu 10.000 de ruble (130 de dolari).

Incidentul a avut loc în timpul orei inspectorului pentru sănătate și siguranță al școlii, acesta fiind sancționat cu avertisment, la fel ca directorul adjunct al instituției de învățământ, presa rusă relatând anterior că și primarul orașului a primit un avertisment din cauza incidentului.

Autoritățile regionale responsabile de învățământ au declarat că școala a anunțat elevii despre participarea unor „străini” la ora de sănătate și siguranță din acea zi, afirmând că majoritatea copiilor nu au părut tulburați de incident dar că unul a necesitat asistență medicală.

Un exercițiu similar a avut loc în 2018 la o școală din regiunea Ekaterinburg, trupe ale Gărzi Naționale și cazaci simulând o luare de ostatici în aplauzele părinților.