Motociclistul rănit de Monica Macovei, la a treia operație pentru extragerea resturilor metalice din corp

Publicat: 24 iun. 2024, 15:38, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Motociclistul rănit de Monica Macovei, la a treia operație pentru extragerea resturilor metalice din corp
motociclistul Ilie Constantin accident Monica Macovei intervenție chirurgicală

Ilie Constantin, motociclistul rănit în urma accidentului provocat de Monica Macovei, are nevoie de alte operații chirurgicale. Aceasta este a treia intervenție. Recent, medicii au intervenit în zona cotului pentru  extragerea unor resturi metalice.

După această serie de intervenții chirurgicale, Ilie Constantin va face o investigație  tip RMN pentru ca medicii să se asigure că au fost extrase toate rămășițele de metal din corp.

Din păcate, și acum, Ilie Constantin acuză dureri în zona genunchiului, că are ligamente rupte și nu poate îndoi piciorul în mod normal.

Pe lângă intervențiile chirurgicale, motociclistul Ilie Constantin este în așteptarea deciziei judecătorilor privind acuzația de vătămare corporală din culpă. El a cerut daune în urma traumelor suferite.

Daunele materiale cerute de Ilie Constantin sunt în valoare de 14.379 de lei și daunele  morale în valoare de 500 de mii de euro. Se știe că i-a fost propusă suma de 10.000 de euro, dar Ilie Constantin a refuzat-o.

În motivarea condamnării fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei, la şase luni de închisoare în urma accidentului rutier în care un motociclist a fost rănit, Judecătoria Mangalia arată că o pedeapsă orientată spre minimul prevăzut de lege “este suficientă şi de natură a o reeduca pe inculpată”.

”Iniţial nu a recunoscut faptul că a pătruns pe contrasens, apoi, după întocmirea raportului de expertiză criminalistică auto, a recunoscut fapta aşa cum a fost reţinută în actul de inculpare, solicitând încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei şi pe parcursul judecăţii a avut o atitudine sinceră şi de recunoaştere a faptei”, se menţionează în același document.

„Sufăr și mai am de suferit destul. Și, din păcate, nu se va rezolva. Voi rămâne cu urmări grave pentru mine. Nu cred că își poate cineva închipui, decât unul care trece prin așa ceva. Greu de tot (…)”, a afirmat victima accidentului din octombrie 2022.