„Munca” la stat. Rapoarte de activitate copiate de la colegi. Alții au dat aceleași documente ca anul trecut!

Munca la stat, de fapt, fentarea muncii, este de mult timp „sportul” preferat al multor bugetari. Iar de multe ori nici nu mai au rușinea de a ascunde acest fapt.

Unii consilieri județeni nu dau doi bani pe rapoartele de activitate. Este suficient să ne uităm pe documentele pe care aceștia le-au depus recent la registratura Consiliului Județean Vaslui.

În loc să spună concret ce amendamente au făcut, ce probleme au ridicat în plen sau ce soluții au identificat pentru rezolvarea lor, aleșii județeni nu au avut nicio rușine să fenteze, din nou, legea. Consilierii județeni Vasile Puf, Mădălin-Claudiu Căciulă, Lucian Chirica, Liviu Filip, Eduard Prisăcaru și Costel Zară au dat exact aceleași rapoarte ca anul trecut, modificând, desigur, data.

Nu au precizat nimic despre ceea ce au făcut, în 2022, pentru binele locuitorilor județului Vaslui. Motivul nu este, însă, greu de dedus: nu au vorbit aproape deloc în plen, nu au inițiat amendamente și nici nu au oferit audiențe.

În aceeași situație se află și consilierii Emil Dorin și Gicu Huzum, care au copiat fraze întregi unul de la altul, astfel că rapoartele lor sunt aproape identice, singura diferență fiind comisia din care face fiecare parte și, evident, numele. Sunt, însă, și consilieri care și-au dat silința să scrie un document original.

Dezamăgit, probabil, că șeful său de partid Dan Marian nu l-a luat la nicio vizită de lucru în Republica Moldova, Sorin Braniște a scris în raport că nu a participat “la nicio activitate în străinătate, activitate care presupune irosirea banilor publici”. Costică Lupu a depus un raport plin de greșeli în care a enumerat toate evenimentele organizate în parteneriat cu Partida Romilor, inclusiv un spectacol cu manelistul Cristi Nucă.

Consilierii Dan Marian, Marius Arcăleanu, Viorel Iordache, Bogdan Rotariu, Dan-Liviu Cain și Cristina Tiron nu și-au depus rapoartele de activitate, însă vor trebui să o facă în perioada următoare. Pentru activitatea în cadrul Consiliului Județean, consilierii sunt remunerați cu 10% din indemnizația președintelui Dumitru Buzatu. În septembrie anul trecut, aceasta ajungea la 18.720 lei/lună, scrie vremeanoua.ro

Mai multe articole...

Cele mai citite articole