Ministerul Muncii, veste excelentă pentru șomerii din categorii vulnerabile

Publicat: 26 ian. 2024, 18:16, de Andrei Ceausescu, în SOCIAL , ? cititori
Ministerul Muncii, veste excelentă pentru șomerii din categorii vulnerabile

ANOFM alocă 896 milioane de lei pentru susținerea șomerilor din categorii vulnerabile, anunță Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță că Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a alocat, pentru anul în curs, un buget considerabil de 896 de milioane de lei în vederea sprijinirii angajării șomerilor aflați în categorii vulnerabile, cu acces dificil pe piața muncii.

Printre beneficiarii acestor fonduri se numără șomeri cu vârsta de peste 45 de ani, părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, tineri cu vârsta de până la 29 de ani, persoane cu dizabilități, absolvenți fără experiență și șomeri de lungă durată, conform Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a subliniat importanța acestui demers: „Investim în reacționare. La acest lucru contribuie echipa de profesioniști din cadrul ANOFM, privilegiați că încadrează șomerii din categorii dificile în programele celor mai relevante pentru piața locurilor de muncă. Ne asigurăm că aceștia beneficiază de formare specializată, prin accesul la programe de formare specializată, astfel încât să devină competitivi și să se integreze cu succes în cadrul locurilor de muncă. Vom continua să implementăm politici de formare specializată și acordare a sprijinului pentru acești răspunzători ai angajatorilor, în aceleași timp, să îi includem în programe sociale reale și valoroase pentru a le oferi șansa unei vieți mai bune”.

Până la finele lunii mai 2024, se estimează încheierea convențiilor aferente solicitărilor eligibile depuse de către angajatori pentru aproximativ 32.000 de șomeri încadrați în muncă. Această mișcare reprezintă un pas semnificativ către integrarea pe piața muncii a unei categorii adesea marginalizate, contribuind astfel la creșterea incluziunii sociale și a stabilității economice.