Munții din România care apar în topul european al celor mai bune trasee de drumeție

Publicat: 26 mai 2024, 15:22, de Cristina Cohuț, în LIFESTYLE , ? cititori
Munții din România care apar în topul european al celor mai bune trasee de drumeție

Un articol CNN a inclus o regiune montană din România în topul celor mai bune trasee de drumeție pe distanțe lungi din Europa.

Aceste aventuri pe parcursul mai multor zile, pe unele dintre cele mai fascinante trasee de lungă distanță din Europa, oferă oportunitatea de a te reconecta cu natura, de a te bucura de mișcare în aer liber și de clipe de liniște în mijlocul unor peisaje spectaculoase.

Traseul Hyssna din vestul Suediei, renumit pentru frumusețea sa, deschide lista recomandărilor CNN, având o lungime de 40 de kilometri.

Următorul pe listă este traseul Karhunkierros din Finlanda, cu o lungime de 82 de kilometri, fiind considerat cea mai faimoasă drumeție pe distanțe lungi din țară.

Traseul de coastă din Anglia, denumit și „Regele Carol al III-lea”, acoperă o distanță de 4.300 de kilometri.

Traseul montan din Slovenia, cu o lungime de aproximativ 616 kilometri, se află și el printre recomandările CNN.

Calea John Muir din Scoția străbate țara de la o coastă la alta, pe o distanță de 215 kilometri, fiind parcurs în aproximativ 10 zile.

Defileul Vikos și Muntele Gamila din Grecia fascinează cu peisajele lor spectaculoase și atmosfera liniștită, fără aglomerație.

Munții Apuseni – a șaptea recomandare a publicației americane

Munții Apuseni, aflați în vestul României și parte a lanțului Carpaților, sunt evidențiați de CNN ca oferind o experiență autentică într-o regiune europeană în care timpul pare să se fi oprit. Aici, pe traseele lor aparent infinite, ai ocazia să întâlnești vulturi, lupi și urși bruni europeni.

Printre alte trasee de drumeție recomandate se numără: Camino Frances din Franța și Spania, Alta Via Uno în Dolomiți, Italia, traseul panoramic Engadine din Elveția, Tour du Mont Blanc în Franța, Italia și Elveția, Rota Vicentina Fishermen’s Trail în Portugalia, traseul de drumeție Laugavegur din Islanda și drumul Sheep’s Head în Cork, Irlanda.