Munții Făgăraș: 21 de zimbri vor fi eliberați

21 de zimbri vor fi eliberați în două zone din Munții Făgăraș. Evenimentul va avea loc la sfârșitul săptămânii sub supravegherea specialiștilor fundației Conservation Carpathia. Zimbrii au fost aduși din Germania, Marea Britanie, Suedia și județul Neamț.

Animalele vor fi eliberate în două zone de reintroducere a zimbrului în Munții Făgăraș, aflate la Lerești și Pecineagu-Rucăr, în județul Argeș.

Zimbrii vor forma două turme noi după ce în mai 2020 prima turmă a fost eliberată în zona Pecineagu. Zimbrii liberi vor fi monitorizați în permanență de rangerii fundației pentru a se afla dacă animalele au probleme de adaptare și pentru a preveni apropierea acestora de zonele locuite.

În ultimele luni, cele două zone de reintroducere a zimbrului au primit mai multe exemplare. În prezent sunt două grupuri, unul cu nouă exemplare în țarcul pentru aclimatizare Pecineagu-Rucăr și altul cu 12 exemplare în zona Leresti, pregătite pentru a fi eliberate. În urmă cu șase decenii, zimbrul a fost reintrodus în România la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna țării. În timp au fost create mai multe nuclee de zimbri în România cu un efectiv total de peste o sută de exemplare”, a spus Adrian Aldea, manager faună Conservation Carpathia, pentru Europa FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...