Musulmanii l-au atacat pe superstarul lui Liverpool, Salah, chiar de Crăciun

Publicat: 25 dec. 2023, 22:15, de Ovidiu Zară, în Internațional , ? cititori
Musulmanii l-au atacat pe superstarul lui Liverpool, Salah, chiar de Crăciun

Superstarul lui Liverpool, Mohamed Salah, se confruntă cu reacții brutale din partea fanilor musulmani, după ce a postat pe pagina sa de socializare un mesaj de sărbători şi o fotografie cu un pom de Crăciun. Atacuri de acest gen împotriva lui Mo Salah au mai existat şi anul trecut, pentru postare similară alături de familie.

Cu ocazia Crăciunului, starul lui Liverpool, Mohamed Salah, a postat şi în acest an un mesaj de Sărbători, însoţit de o fotografie înfăţişând un brad de Crăciun. Postarea a stârnit reacţia adversă a mii de musulmani.


„Crăciunul este un moment în care familiile se reunesc și sărbătoresc. Cu războiul brutal care se desfășoară în Orientul Mijlociu, în special cu moartea și distrugerea din Gaza, anul acesta ajungem la Crăciun cu inimile foarte grele și împărtășim durerea acelor familii care sunt îndurerate de pierderea celor dragi. Vă rog să nu-i uitați și să nu vă obișnuiți cu suferința lor. Crăciun fericit”, a fost mesajul lui Mohammed Salah, alături de care a postat o fotografie alb-negru cu un brad de Crăciun.
Postarea, care a strâns 23.635 de vizualizări şi 6.100 de comentarii, a stârnit reacţia adversă a peste 8.000 de musulmani care nu sărbătoresc Crăciunul.
„Acesta este Salah, atât de nepoliticos. Ești musulman, nu creștin. Crăciunul nostru este în aprilie, să-ți fie rușine, frate!”, ori „Mo Salah, te-am iubit ca fan al lui Arsenal. Te-am văzut ca pe un jucător excelent și m-ai inspirat mereu. Cu toate acestea, după acest tweet, nu te mai pot vedea ca modelul meu. M-ai dezamăgit. Dacă nu ștergi acest tweet, va trebui să nu te urmăresc”, ori „Eşti penibil pentru lumea musulmană”, sunt doar trei dintre comentariile critice, dar „cuminţi”, adresate celebrului fotbalist.
Salah a mai fost criticat de fani pe rețelele de socializare şi anul trecut, după ce a postat o fotografie, alături de soția lui, Magi, și fiicele Makka și Kayan, toţi îmbrăcaţi în pijamale asortate, în fața unui pom de Crăciun.


Totuşi, au existat și alţi fani musulmani care l-au apărat pe atacantul lui Liverpool, spunând: „Ca musulmani, nu ar trebui să judecăm”.
Aflat într-o formă excelentă pentru Liverpool în acest sezon, în care a marcat 16 goluri și a oferit opt pase decisive în 25 de meciuri din toate competițiile, Mo Salah urmează să plece cu naţionala Egiptului la Cupa Națiunilor Africii, după meciul cu Newcastle, disputat exact în ziua de Anul Nou.