Mutare-șoc, înainte de rotativă. UDMR, scos din guvernare? Grindeanu, boss la Transporturi

PSD face și desface, în Guvernul lui Ciucă. Mai precis, vor să scoată UDMR din Coaliție și să-l păstreze pe Grindeanu la Transporturi.

PSD vrea să scoată UDMR de la guvernare, potrivit surselor Realitatea PLUS. Social-democrații fac această mutare pentru că se dorește păstrarea cu orice preț a lui Sorin Grindeanu la Transporturi. Nu este singurul vizat. Un alt minister cu mulți bani este râvnit de PSD, cel al Dezvoltării, condus în prezent de un reprezentant al UDMR – Cseke Attila, potrivit protocolului de guvernare semnat în noiembrie 2021 între PNL, PSD, UDMR și minoritățile naționale.

Informația despre înlăturarea UDMR de la guvernare vine chiar în momentul în care are loc congresul UDMR, iar Marcel Ciolacu, președintele PSD și preşedintele Camerei Deputaţilor, va fi prezent la lucrările de la Timișoara, ca și premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Reuniunea UDMR va debuta vineri, la ora 13:00, cu Conferinţa Aleşilor Locali ai Uniunii Democrate Maghiare din România.

Lucrările Congresului UDMR sunt programate să înceapă vineri la ora 16:00, iar în deschiderea reuniunii vor vorbi şi premierul Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...