Muzeul Astra din Sibiu, catalogat cu trei stele Michelin in ghidul aniversar VIDEO

Publicat: 06 nov. 2021, 12:30, de Otilia Caloian, în LIFESTYLE , ? cititori
Muzeul Astra din Sibiu, catalogat cu trei stele Michelin in ghidul aniversar VIDEO

Muzeul Astra din Sibiu a primit trei stele Michelin în Ghidul aniversar „România 500 peisaje, destinaţii şi experienţe”, alături de Muzeul Naţional de Artă al României şi Muzeul Ţăranului Român.

„Este o distincţie care ne onorează şi demonstrează iar că merită să fie făcute investiţii în sectorul cultural. Să fii de două ori consecutiv catalogat cu trei stele Michelin înseamnă că eforturile autorităţilor locale, ale noastre şi ale vizitatorilor dau roade, iar Muzeul ASTRA este o instituţie care oferă programe şi acţiuni culturale de calitate. Aveam nevoie de această recunoaştere, fiindcă poate acum, la nivel central, se va înţelege că instituţiile de cultură trebuie asumate mai bine şi mai eficient din punct de vedere financiar, iar alocările financiare nu sunt o cerinţă, ci o normalitate. Noi nu cerem, noi merităm! Cultura merită susţinută din toate punctele de vedere”, a declarat directorul general al Muzeului ASTRA, Ciprian Ştefan, citat de Agerpres.

În Ghidul aniversar Michelin „România 500 peisaje, destinaţii şi experienţe”, Muzeul ASTRA este inclus în capitolul România Etnografică. Descrierea muzeului cuprinde detalii despre istoricul instituţiei, patrimoniul cultural, dar şi detalii despre evenimentele şi atelierele meşteşugăreşti care se desfăşoară aici.

„Înfiinţat acum mai bine de un secol, Muzeul ASTRA cuprinde o adevărată comoară culturală a arhitecturii rurale româneşti. Peste 400 de case, anexe gospodăreşti şi instalaţii tehnice redau originalitatea satului şi păstrează spiritul autentic al ţăranului român. (…) Pe suprafaţa celor 96 de hectare, vizitatorii pot resimţi atmosfera idilică a satului românesc, iar prin intermediul atelierelor meşteşugăreşti, al târgurilor şi al festivalurilor organizate în cadrul muzeului se păstrează încă autenticitatea tradiţiilor populare”, menţionează autorii Ghidului aniversar Michelin.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele