Muzeul Național de Istorie: Expoziția „Papa Francisc – Pelerin în România, 3 ani de la vizita apostolică”

Publicat: 31 mai 2022, 20:45, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Muzeul Național de Istorie: Expoziția
Papa Francisc a proclamat anul 2025 drept An Sfânt

„Papa Francisc – Pelerin în România, 3 ani de la vizita apostolică” este titlul expoziției găzduite, începând de azi până în data de 17 iunie, de Muzeul Național de Istorie.

Expoziția oferă posibilitatea de a admira o serie din obiectele folosite de Suveranul Pontif: ornatul, stola și mitra papală purtate de Papa Francisc în Catedrala Sf. Iosif din București, dar și celebrul papamobil, care va fi expus pe terasa Muzeului Național de Istorie.

Expoziția este organizată de de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României și marchează expoziţia marchează împlinirea a trei ani de la vizita Papei Francisc în România (31 mai – 2 iunie 2019) , ocazie cu care a spus: „Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate. Dumnezeu să binecuvânteze România!”.

La vernisajul expoziției participă, alături de preoți și demnitari, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, Miguel Maury Buendia, Arhiepiscopul Mitropolit romano-catolic București, Aurel Percă.