Muzică, jocuri de lumini, dans, acrobație și videografie pe ecrane gigant: Eveniment unic în România

Pianista Edit Maria Fazakas, Orchestra Simfonică București, și dirijorul Tiberiu Soare vă invită la un eveniment unic în România ce aduce pe o singură scenă mai multe arte: muzică, jocuri de lumini, dans, acrobație și videografie pe ecrane gigant.

Totul se va desfășura pe 1 septembrie, la Romexpo Arena. Infinitum este numele acestui concept de excepție, în care peste 85 de muzicieni aclamați pe marile scene internaționale spun povestea Universului în muzică și lumină, iar organizatorii promit „o poveste care te va marca, o călătorie magică”. Evenimentul reprezintă un spectacol complet, în care muzica se combină perfect armonios cu dansul și new media. Regizoarea și coregrafa Andreea Tănăsescu și Valentin Chincișan, artist vizual, creatorul proiecțiilor și artelor vizuale pentru Infinitum, vor face din acest concept, o experiență de neuitat.

Un spectacol pentru oricine

Proiectul Infinitum a început acum un an și jumătate și de atunci lucrăm încontinuu pentru a realiza un spectacol care să pună România pe scena culturală europeană.

Avem o echipă minunată de profesioniști din multe domenii care s-a alăturat acestui proiect și am dezvoltat împreună un concept premium. Infinitum este un spectacol pentru oricine – în prima parte vom spune povestea Universului în muzică, jocuri de lumini, proiecții video, dans și acrobații, iar în partea a doua am pregătit un concert pentru pian ce dorește să confirme calitatea acestui spectacol – Rahmaninov 3. Infinitum a fost conceput astfel încât fiecare persoană din audiență să îl perceapă într-un mod individual, întocmai cum percepem viața. Viața este o expresie a universului și o percepem într-un mod unic și personal. În 2021 vom avea o singură reprezentație, pe 1 septembrie, la Romexpo”, spune inițiatoarea evenimentului, Edit Maria Fazakas.

O orchestră de peste 80 de muzicieni

”Infinitum este un proiect extrem de complex, atât din punct de vedere muzical, cât și artistic.  A avea o orchestră de peste 80 de muzicieni, proiecții pe ecrane mari, dansatori și acrobați este un lucru fabulos. Împreună spunem o poveste, creăm un spectacol cu un mesaj extrem de puternic, iar acest lucru reprezintă o provocare ce are legătură directă cu misiunea noastră, și anume formarea unui public numeros precum și atragerea acestuia către sălile de spectacol. Iar Infinitum este acel proiect de care avem cu toții nevoie pentru scena culturală românească pentru că este un spectacol dedicat tuturor oamenilor”, adaugă și Cătălin Oprițoiu – co-fondatorul Orchestrei Simfonice București.

Programul integral al evenimentului:

Part I: A Look Back and Around in Spacetime

R. Strauss, ALSO SPRACH ZARATHUSTRA!

  1. Holst, THE PLANETS
  2. Wagner, RIDE OF THE VALKYRIES
  3. Stravinsky, THE FIREBIRD (ORIGINAL VERSION), Khorovod
  4. Stravinsky, THE FIREBIRD (ORIGINAL VERSION), Infernal Dance
  5. Khachaturian, SPARTACUS, Adagio of Spartacus and Phrygia
  6. Stravinsky, THE FIREBIRD (ORIGINAL VERSION), Finale

Part II: Rachmaninoff’s Piano Concerto no. 3

The Washington Post a descris acest moment ca fiind: “Poate cea mai dificilă piesă scrisă vreodată pentru pian, cel de-al treilea concert pentru pian al lui Rachmaninoff înseamnă 40 de minute de nebunie, de răsucit degetele.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...