Muzica lăutărească a rămas fără Nelu Ploieșteanu. Artistul a încetat din viață azi

Nelu Ploieșteanu a murit astăzi, la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare. Pe 18 martie vedeta a ajuns de urgenţă la Spitalul Floreasca, în urma infectării cu coronavirus.

Starea lui era critică în momentul internării în spital, astfel că veştile nu erau deloc îmbucurătoare. La numai câteva ore de la internare, una din fiicele vedetei îi spunea jurnalistei Mara Bănică (care acum a făcut tristul anunț al morții artistului) faptul că tatăl ei avea o saturaţie de oxigen în sânge de numai 50%, iar plămânii erau afectaţi în proporţie de 70%.

A renunțat la recomandările medicilor

Starea de sănătate precară a vedetei a făcut ca virusul să-i atace mai repede şi mai uşor organele interne. În urmă cu câţiva ani a fost operat pe cord deschis, pentru a i se monta un stent. Atunci medicii i-au interzis să mai fumeze şi i-au recomandat să nu mai mănânce deloc cu sare.

Odată cu trecerea timpului, starea de sănătate fiind vizibil îmbunătăţită, Nelu Ploieșteanu a renunţat la regimul impus de doctori. Acest lucru este probabil să fi contribuit la scăderea imunităţii şi infectarea cu covid. La ţigări a putut renunţa doar 8 luni, în condiţiile în care fuma de peste 50 de ani.

Cine a fost Nelu Ploieșteanu

Numele de scenă este Nelu Ploieșteanu, dar în certificatul de naştere scrie Ion Dumitrache. S-a născut pe 1 decembrie 1950, în judeţul Prahova. Din adolescenţă a început să cânte muzică lăutărească, iar apoi a învăţat să cânte şi la acordeon şi la pian. Primul turneu în afara ţării l-a făcut în 1979, când a vizitat Italia, Franţa, Belgia şi Olanda.

Spunea că a avut, de-a lungul vieţii, multe ocazii de a se stabili în străinătate, dar a refuzat pentru că a dorit „să readucă în actualitate muzica veche românească”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...