Nababul de la Protecția Consumatorului Brașov s-a îmbogățit prin devalizarea propriilor firme

De mai bine de șapte ani, adică de pe vremea guvernului Ponta, Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Centru (CRPC-RC) Brașov este condus de cel mai bogat funcționar public din acest oraș, controversatul Sorin Susanu. Misterul zestrei imobiliare de invidiat a acestuia a fost dezlegat recent de către Puterea.ro, mai exact de când Sorin Susanu este candidatul Pro România la Primăria Brașov.

Mecanism diabolic de îmbogățire peste noapte

În anii trecuți, Sorin Susanu a creat un mecanism incredibil de îmbogățire rapidă prin intermediul celor cinci firme pe care le controla. Este vorba de societățile „Orion Loan”, „Tehno-Lis”, „Lis Det Security Com Nera”, „Bellares Gold” și „Franklin Volair”. Care era mecanismul? Susanu își vindea acțiunile de la oricare dintre firmele sale la un preț foarte mare către o persoană, de regulă cu o condiție socială mai mult decât modestă, iar după o perioadă de timp își răscumpăra acțiunile la preț derizoriu.

Și acest lucru îl făcea de mai multe ori chiar în decursul unui an. De exemplu, și-a vândut acțiunile de la una dintre firme către un „mort” cu suma, de pildă, de 300.000 de lei, iar peste câteva luni și-a răscumpărat acțiunile la suma de 2.000 de lei. Diferența dintre vânzare și cumpărare era clar unde ajunge, adică la Susanu. Întâmplător sau nu, cam în aceeași perioadă când pusese pe picioare acest mecanism de vânzare și cumpărare de acțiuni, Zestrea imobiliară a lui Sorin Susanu a explodat. Astăzi, acesta deține nici mai mult, nici mai puțin, de opt imobile, adică două case în Brașov, altele trei, atenție, în Germania, două apartamente în Brașov și unul în Constanța. De asemenea, el mai este proprietarul a nu mai puțin de 10 terenuri intravilane, 7 la Brașov și 3 în Germania.

Palatul din centrul Brașovului

Zestrea imobiliară a comisarului șef de la CRPC-RC Brașov se va „umfla” considerabil în perioada următoare prin finalizarea imobilului aflat acum în construcție în zona centrală a municipiului Brașov (vezi FOTO). Numai că somptuosul imobil al lui Sorin susanu ridică mai multe semne de întrebare, mai ales că nu există niciun panou unde să se menționeze datele tehnice ale construcției și cine este beneficiarul. În schimb, la nivelul CRPC-RC Brașov se cam știe că terenul unde construiește acum Susanu a făcut obiectul unui schimb cu Primăria Brașov. Adică, pentru un teren de pe centura orașului de sub Tâmpa primăria Brașov a cedat lui Susanu acest teren din centrul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...