Naomi Osaka, în lacrimi la prima conferinţă de presă de la Cincinnati

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, locul 2 WTA, a trecut din nou prin momente care i-au provocat lacrimi la prima conferinţă de presă ţinută la Cincinnati, unde participă la un turneu de categorie WTA 1.000.

Conferinţa de presă de la Western&Southern Open din Mason, Ohio, a început cu Osaka răspunzând la întrebări cu privire la sănătatea mintală şi la întâlnirile cu reprezentanţii mass-media, subiecte care au declanşat o dezabatere larg răspândită la mijlocul acestui an.

Osaka a fost întrebată în legătură cu pregătirea pentru partea de vară a sezonului, cea de pe hard, şi despre reacţia ei la ceea ce se întâmplă în Haiti, în urma unui cutremur devastator. Tatăl ei este originar din Haiti, iar jucătoarea a declarat, sâmbătă, că va ceda premiile în bani câştigate la Western & Southern Open celor afectaţi de cutremurul din Haiti.

Cu Osaka plângând, moderatorul a spus că vor face o pauză. După câteva minute, Osaka s-a întors pentru a termina sesiunea. Ea şi-a cerut scuze pentru că a ieşit.

Înainte de a se întâmpla acest lucru, Osaka a intrat într-un schimb de replici cu un ziarist.

Jurnalistul Paul Daugherty de la Cincinnati Enquirer a întrebat-o pe Osaka despre cum reuşeşte să ţină în echilibru faptul că nu se omoară după întâlnirile cu presa, dar în acelaşi timp are multe beneficii de pe urma mass-media.

După aceea, în timp ce primea următoarea serie de întrebări de la un jurnalist de tenis cu privire la pregătire şi la Haiti, Osaka a arătat o emoţie vizibilă.

Înainte de schimbul de replici cu Daugherty, un ziarist a întrebat-o pe Osaka dacă există sfaturi pe care le-ar putea oferi reporterilor cu privire la modul în care acestea pot contribui la o experienţă mai bună pentru sportivii care trec prin înmfrângeri şi momente dificile în timp ce pun li se pun întrebări în timpul conferinţelor de presă.

Eu simt de cele mai multe ori – doar eu, ca persoană – că sunt destul de deschisă când vine vorba de conferinţe de presă. Simt că sunt aşa dintotdeauna. Există momente în care aş spune că există oameni pe care nu îi cunosc atât de bine şi care îmi pun întrebări foarte, foarte sensibile. Şi mai ales după o înfrângere, genul acesta amplifică puţin. Aş spune şi despre întrebările repetitive, cum ar fi întrebările care ni s-au pus înainte, dar poate că voi nu aţi fost la conferinţa de presă anterioară. La fel ca şi cum aţi citit transcrierile. Nu sunt o profesionistă în conferinţe de presă, dar asta doar pentru a face o experienţă mai prietenoasă, aş spune”.

În ceea ce priveşte Haiti, Osaka a spus: „Este într-adevăr înfricoşător. Văd ştirile în fiecare zi. Sincer, cutremurul a fost apropiat de şcoala părinţilor mei”.

Naomi Osaka este exceptată de la primul tur la Cincinnati şi va juca, miercuri, în manşa a doua, cu învingătoarea dintre Cori Gauff şi Su-Wei Hsieh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...