Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros. Jucătoarea de tenis spune că suferă de anxietate

Naomi Osaka, locul 2 WTA, s-a retras de la Roland Garros. Jucătoarea de tenis acuză probleme de anxietate.

Aceasta a spus că nu vrea să participe la conferințele de presă care pun presiune mare pe jucători în timpul turneului de tenis.

Jucătoarea de tenis s-a retras de la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, după ce a invocat probleme de anxietate și depresie.

Ana Bogdan se califică în runda a treia.

„Nu am dorit niciodată să fiu un motiv de distragere şi recunosc că nu e cel mai potrivit moment, iar mesajul meu ar fi putut fi mai clar. Însă, ce e cel mai important, nu aş trivializa niciodată termenul de sănătate mentală şi nici nu l-aş folosi cu uşurinţă. Adevărul este că am suferit momente îndelungate de depresie după US Open 2018 şi am avut dificultăţi foarte mari să trec peste ele. Toţi care mă cunosc ştiu că sunt introvertită şi toţi cei care m-au văzut la turnee au observat că deseori port căşti audio, care mă ajută să trec peste anxietatea mea social”, a explicat Osaka pe Twitter.

Naomi Osaka a precizat că a suferit momente de depresie după ce a câştigat primul său titlu de Mare Şlem, în 2018, la US Open. Jucătoarea de tenis a spus că discuţiile cu jurnaliştii i-au declanşat din nou aceste probleme.

„Cea mai bună alegere pentru turneu, pentru celelalte jucătoare şi pentru mine este să mă retrag (din turneu), pentru ca toată lumea să se poată concentra pe tenis(…)Deşi presa de tenis a fost tot timpul amabilă cu mine (şi vreau să îmi cer scuze tuturor jurnaliştilor amabili pe care poate i-am jignit), nu sunt un vorbitor natural în public şi am emoţii mari înainte de a vorbi cu presa”, a scris Osaka în reţeaua de socializare.

Sportiva a precizat că nu are nimic personal cu jurnaliştii sau cu organizatorii turneului.

Osaka a fost amendată cu suma de 15.000 de dolari de organizatorii turneului de la Paris pentru faptul că a lipsit de la conferinţa de presă care a urmat victoriei sale din primul tur, 6-4, 7-6 (5) cu românca Patricia Ţig. Jucătoarea din Japonia risca descalificarea în cazul în care continua să lipsească de la conferinţele de presă.

„Naomi Osaka a decis astăzi (duminică) să nu se conformeze obligaţiilor mediatice contractuale. Judecătorul-arbitru de la Roland Garros a decis, în consecinţă, să o amendeze cu 15.000 dolari conform articolului III H. din Codul de conduită(…)Noi o informăm pe Naomi Osaka că, în ipoteza în care va continua să nu-şi onoreze obligaţiile mediatice în timpul turneului, ea se va expune la noi sancţiuni, aşa cum este stipulat în Codul de conduită. Infracţiunile cu repetiţie ar putea atrage sancţiuni mai severe, inclusiv excluderea de la turneu, precum şi declanşarea unei anchete pentru abateri grave, care ar putea atrage amenzi mai severe şi suspendări pentru turneele de Mare Şlem următoare (Codul de conduită Articol IV A.3”, se arată în comunicatul de la Roland Garros consemnat de organizatorii celor patru turnee de Mare Şlem, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...