NASA: Câștigătorii competiției „Fotograful anului 2022”

NASA a anunțat câștigătorii concursului „Fotograful anului”, care aduce un omagiu celor mai bune talente fotografice interne. Fotografiile au fost realizate anul trecut și au fost grupate în patru categorii: Locuri, Oameni, Documentare și Portret. Câștigătorii, precum și ocupanții locurilor al doilea și al treilea au fost anunțați pe Twitter de către NASA.

Deși există câteva concursuri de fotografie impresionante, axate pe subiecte precum astronomia sălbatică, acesta de la NASA este cu adevărat special – oferind o privire din interior asupra a ceea ce se întâmplă în cadrul agenției spațiale. Pot participa doar angajații NASA. Iar aceștia pot face simple selfie-uri sau pot surprinde activitățile cu ajutorul unor aparate foto avansate.

NASA a premiat categorii precum Oameni, Fotografie documentară și Locuri

Fotograful Josh Valcarel a obținut primul premiu la categoria Portret pentru această fotografie alb-negru a astronautului Thomas Mashburn, îmbrăcat în costum spațial de la NASA. Astronautul a avut un an încărcat în 2021. El a ajuns pe orbita joasă a Pământului în timpul misiunii SpaceX Crew-3 a NASA către Stația Spațială Internațională.

Sursa Twitter

Primul loc la categoria Documentare a fost ocupat de fotografa Norah Moran. Fotografia sa le prezintă pe Kelsey Young și Tess Caswell, testeri NASA, care efectuează lucrări de geologie pe teren lunar pe timp de noapte la Johnson Space Center Rock Yard – un loc care simulează condițiile peisajului de pe Lună și Marte.

Sursa Twitter

Fotograful Denny Henry, care lucrează la Goddard Space Flight Center, a obținut primul loc la categoria Oameni. Fotografia sa îl arată pe Ryan Fischer, un inginer tehnician, pregătind o masă folosită pentru testarea vibrațiilor navelor spațiale. Nu este o fotografie foarte elegantă, dar arată o privire din culisele unei laturi importante a NASA.

Sursa Twitter

Câștigătorul primului loc la categoria Locuri arată ca o fotografie dintr-un film SF. Fotograful Dominic Hart a surprins o priveliște uimitoare a Complexului național de aerodinamică la scară naturală. Structura măsoară 36,5 metri înălțime și 24 de metri lățime. Cei care se află la bază sunt echipa de zbor Blue Angels a Marinei Militare.

Sursa Twitter

Restul fotografiilor laureate pot fi văzute pe contul oficial de Twitter al Agenției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...