NATO despre Afganistan: Ce se va întâmpla cu militarii români din zonă

NATO anunța reducerile trupelor în Afganistan, pe măsură ce SUA face același lucru. Anunțul a fost făcut de înaltul oficial al organizației, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Decizia administrației Trump de a retrage în cele din urmă câteva mii de soldați din cel mai lung război  a declanșat o dezbatere în cadrul alianței celor 29 de state. Unii membri ai NATO iau în calcul retragerea a mii de forțe din Afganistan. Statele Unite au început deja să-și reducă oficial propria prezență în țară, potrivit oficialilor americani și europeni.

Decizia administrației Trump a fost de a reduce propriile forțe de la aproximativ 12.000 de soldați la aproximativ 8.500. Decizia a declanșat o dezbatere în cadrul alianței, precum și cu alte națiuni care contribuie cu trupe la forța internațională desfășurată în Afganistan. În timp ce unele țări cred că trebuie să își reducă forțele, altele, inclusiv Germania și Italia, cred că forțele lor ar putea rămâne în anumite condiții. NATO a spus frecvent că eforturile sale erau legate inexorabil de Statele Unite.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole