NATO ia în calcul dislocarea a 300.000 de militari la granița cu Rusia

Exercitii militare NATO la Galati
Exercitii militare NATO la Galati

Liderii NATO discută despre necesitatea consolidării granițelor estice cu Rusia prin aducerea de echipamente și contingente militare de până la 300.000 de soldați, ceea ce ar trebui să facă imposibilă extinderea războiului de către Rusia dincolo de Ucraina.

Conform publicației Politică, NATO intenționează să oprească Rusia dacă ar decide să extindă războiul dincolo de Ucraina. Din acest motiv, liderii Alianței au început să vorbească despre consolidarea granițelor sale estice și despre necesitatea de a trimite până la 300.000 de militari la linia de frontieră.

Astfel de acțiuni necesită 30 de membri NATO pentru a coordona trupele și a le oferi soldaților terenuri de instruire, echipamente și muniții.

Acțiunea ar putea fi dificilă, notează publicația, deoarece mulți aliați sunt deja preocupați de propriile stocuri insuficiente de muniție, care necesită timp și bani pentru a fi refăcute.

Politico susține că autoritățile militare ale NATO ar trebui să prezinte planuri regionale de apărare actualizate.

Primul eșalon al trupelor NATO ar putea fi format din aproximativ 100.000 de soldați, gata să avanseze în termen de 10 zile. Acesta poate include personal militar din Polonia, Norvegia, Estonia, Letonia și Lituania.

Al doilea eșalon de trupe, scrie publicația, îi va sprijini pe acești soldați, și va fi gata să se desfășoare în 10-30 de zile din țări precum Germania.

2 COMENTARII

  1. Nu avem de ales . Intreg flancul de Est al NATO trebuie intarit rapid . In acelasi timp toate trupele de linie ,ale tarilor aflate pe flancul de est, trebuie sa fie sub comanda NATO. Doar Romania are 80000 de militari aflati sub arme . Tarile membre NATO, ce nu sunt in contact imediat cu trupe Rusiei ,trebui sa mute rapid un numar mare de militari in estul Europei si sa sustina tehnologic aceste structuri militare nou formate .Recenta decizie a CPI dincolo de impactul mediatic devastator ce obliga si impiedica mai toate statele lumii in a-si manifesta suportul oferit Rusiei , ambitioneaza si mai mult pe seful de Stat al Federatiei .Abia acum Putin devine ceea ce ne spunea la inceputuri J.R,Biden .„Pe unde va scoate camasa” YI cind va fi intrebat care este motivul vizitei in Rusia atita timp cit Putin se afla sub zodia mandatului de arestare nu stim dar exista o mare probabilitate cum convorbirea telefonica cu Zelenski nu va mai avea loc . .Daca punem in balanta si iminenta arestare a fostului Presedinte american Trump in SUA avem o imagine si mai clara a ceea ce CPI a facut deja in Europa .Pe de alta parte si situatia dificila in are se afla Netanyahu in Israel si neinvitarea acestuia in SUA lasa pe foarte multi sefii de state fosti prieteni ai Rusiei lui Putin si ai Americii lui Trump intr-o situatie dificila acolo unde nu prea mai au de ales .Vom asista la mutari politice importante sau macar la schimbari majore de atitudine ale unor sefi de state mai micute. Probabil Orban de Budapesta va fi primul exemplu dat.

  2. 100.000 de militari mobilizati permanent ,cu toata logistica necesara,pentru o interventie rapida in caz de atac din partea Rusiei (??) ,este un efort care va apasa greu pe bugetele nationale,asa ca ,proiectul NATO va avea probleme in implementarea lui,din lipsa de resursa umana,bine pregatita(care trebuie antrenata si incazarmata) si opozitia populatiei saracite din tarile membre .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.