NATO va organiza exerciții cu participarea a până la 9.000 de militari

Alianța Nord-Atlantică va desfășura, în perioada 20 mai – 22 iunie, exerciții militare „Steadfast Defender 21” cu participarea simultană a până la 9.000 de militari pe flancul sudic al alianței – în România, Ungaria, Bulgaria și Portugalia – odată cu transferul de întăriri din Statele Unite ale Americii.

Aceasta a anunţat un reprezentant al Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SHAPE), în cadrul unui briefing de presă susţinut, joi, la Bruxelles.

Manevrele se vor desfășura în trei etape: în prima etapă, partea maritimă din Oceanul Atlantic, vor participa până la 20 de nave și submarine, 40 de avioane și 5.000 de militari. În a doua parte, la exerciţiile de comandă din Ungaria, vor participa până la 3.000 de militari. Iar cea de-a treia etapă, partea terestră a manevrelor, va avea loc în România și Bulgaria, cu participarea a 4.000 de militari și 6.000 de unități de tehnică. În total, în momentul maxim al manevrelor vor participa simultan până la 9.000 de persoane” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...