Naufragiu cu o sută de oameni morți

Conform publicației Fanpage.it, acum câteva zile, un vas cu peste o sută de oameni din Libia, la bord, s-ar fi avântat în Marea Mediterană, cel mai probabil, cu scopul de a ajunge în Italia.

Din păcate, așa cum s-a mai întâmplat, vasul a naufragiat și aproape toți cei aflați la bord au murit. Numai patru oameni au scăpat. Ei au fost salvați de petrolierul Alegria1, și au povestit că fugeau de regimul de abuzuri și maltratare de la Tripoli și că au fost pe vas peste o sută de persoane. Înainte de scufundare, când a văzut ce pericol îi paște pe toți, echipajul ar fi lansat un apel SOS și, deși Organizația non-guvernamentală umanitară internațională Medicii fără frontiere a vrut să ofere ajutor, oamenii de pe vas, de teamă că sunt duși înapoi, de unde au plecat, nu au acceptat. Cei patru care au supraviețuit naufragiului vor avea, se pare, aceeași soartă. Medicii fără frontiere au făcut apel la autoritățile italiene și malteze să intervină pentru a coordona operațiunea și a atribui un port sigur pe teritoriul european celor patru supraviețuitori ai naufragiului „înainte să fie prea târziu”. „Alegria1 trebuie să-i conducă cât mai curând la cel mai apropiat port sigur!” – se mai arată în cererea ONG-ului numit. Organizația a cerut, de asemenea, agenților UE prezente în Marea Mediterană să investigheze epava și să facă publice detaliile naufragiului.

Călătorii fugeau de viața insuportabilă pe care o duc. Oamenii din Africa riscă de foarte multe ori o astfel de călătorie spre Europa. Și, fără să țină cont de consecințe, se îmbarcă pe niște ambarcațiuni rudimentare și supraaglomerate. Pe de altă parte, se spune că migranții, care nu prea știu ce viitor îi așteaptă, avariază în mod voit vasele pe care călătoresc, ca să fie siguri că sunt luați la bord de navele comerciale care navighează în Mediterană și, apoi, debarcați în porturile din Italia sau Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...