Nave cu cereale vor pleca din portul Berdiansk

În curând, după cum se așteaptă pro-rușii din sud-estul Ucrainei, vor porni spre lume primele nave cu cereale încărcate în portul Berdiansk, care tocmai s-a redeschis după luptele dintre ruși și ucraineni.

Acesta, portul Berdiansk din sud-estul Ucrainei, zic, a fost ocupat de ruși, pe urmă deminat de toate minele pe care ocupanții le-au lăsat peste tot locul, apoi redeschis. Pentru că în zonă „e plin de grâu”, după cum afirmă cu încântare vădită, rușii, se încarcă, deja, primele nave cu cereale, urmând ca ele să plece spre vânzare chiar la sfârșitul acestei săptămâni.

Vladimir Rogov, membru al consiliului de conducere al autoproclamatului guvern local, a declarat cu privire la aceste nave: „Suntem gata de expediție. Încărcătura a fost urcată la bord, iar cerealele vor pleca probabil primele. De fapt, există o mulțime de cereale aici, peste tot e plin. Se așteaptă ca primele nave să părăsească portul la sfârșitul acestei săptămâni”.

Rogov, mulțumit, a subliniat de câteva ori că „e plin de grâu aici”. Da, e plin. Căci, e știut că Ucraina este al cincilea mare exportator de grâu din lume. Blocarea navelor cu cereale în porturile Ucrainei, desigur, de către ruși, poate provoca, așa cum spun specialiștii, o foamete planetară.

Asta poate să ducă, după cum a avertizat recent șeful Programului ONU pentru Alimentație David Beasley, la decesul a multe mii sau chiar milioane de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...