Ne întoarcem la studiul limbii latine? Franța da! Cum e lovită ideologia „woke”

Ministrul francez al Educației anunță mai multe ore de Latină și studiul culturii grecești în școlile din Franța pentru reapropierea de “valorile comune europene”, în lupta împotriva ideologiei ”woke”.

Potrivit Edupedu.ro este vorba de o reformă radicală într-o țară care, sub presiune ideologică (curentul ”woke” presupune renunțarea la rădăcinile clasice ale culturii occidentale), a redus constant studiul valorilor clasice. Cu ocazia Zilei Limbilor Europene Clasice de pe 16 noiembrie, ministrul Jean-Michel Blanquer a anunțat un plan european pentru promovarea predării limbilor latină și greacă veche în școli. Prin acest plan, guvernul își propune să introducă de anul viitor ore de limbă latină și greacă la liceele tehnologice, iar, la clasa a V-a, opționale de limbă și civilizație clasică.

Decizia, care urmează să se pună în aplicare din septembrie 2022, are legătură cu readucerea aproape a elevilor de “valorile comune europene”, relațiile de cooperare de la Marea Mediterană, de mișcarea “woke”, spune oficialul din Franța. Patru miniștri ai Educației – din Cipru, Franța, Italia, Grecia – au semnat recent la Paris “Declarația comună a miniștrilor educației vizând cooperarea europeană în jurul limbilor latină și greacă veche” la colocviul “Europa și limbile antichității: noi provocări, noi practici”.

De notat este faptul că România a renunțat la studiul limbii latine în școli în anul pandemic 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...