Neamt: Aproape 70% din culturile agricole, compromise de secetă

Seceta a calamitat culturile agricole și în județul Neamț, unde două treimi din suprafaţa cultivată este compromisă, potrivit unei centralizări realizate în 47 din cele 83 de localităţi.

Din cele 33.000 hectare inventariate de comisiile mixte, pe 21.000 hectare s-a constatat că toate culturile sunt compromise din cauza lipsei precipitaţiilor, a declarat pentru Agerpres prefectul Adrian Vasile Niţă.

Cele mai afectate sunt culturile de porumb, în cazul cărora peste 7.000 de hectare, din circa 10.000 cultivate, sunt distruse de secetă. De asemenea, 5.200 hectare de grâu din 8.700 hectare însămânţate sunt distruse, dar și culturile de floarea soarelui pe 3.600 ha din cele 5.400 hectare cultivate.

Situaţii similare se regăsesc şi la culturile de rapiţă, orz, mazăre, sfeclă de zahăr, soia şi pomi fructiferi.

Inventarierea tuturor culturilor distruse de secetă continuă până pe 15 august, iar toate datele centralizate vor fi trimise către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...