Necropolă veche descoperită la Roma

Publicat: 16 mai 2022, 10:00, de Nina Marcu, în ACTUALITATE , ? cititori
Necropolă veche descoperită la Roma

Recent, la Roma, s-au Necropolă veche descoperită la Romafăcut, din întâmplare, descoperiri de mare importanță pentru întreaga civilizație latină. Mai mulți muncitori efectuau niște lucrări la un pasaj feroviar pe linia dintre Roma și Formia, oraș situat în apropiere de gara Pomezia. Săpăturile au scos, brusc, la iveală mai multe oseminte.

Cum era clar că muncitorii au de-a face cu o descoperire importantă, la fața locului a sosit o echipă de arheologi care, sub conducerea arheologului oficial Francesca Licordari, a început cercetările în zonă. Concluzia a fost că tocmai s-a descoperit o necropolă datată între secolul I î.Hr. și secolul V d.Hr., despre care nu se știa nimic până acum.

Cel mai probabil, vechea necropolă se întinde și dincolo de zona de săpătură, pe terenurile particulare din apropiere. Din cercetări reiese că, în perimetrul verificat, înainte de necropolă, ar fi putut să fie cel puțin o locuință.

Conform arheologilor, ea ar fi fost abandonată și în locul ei a început să se dezvolte necropola. În urma săpăturilor de acum, s-au descoperit 17 morminte. Unul dintre cei îngropați aici, purta un inel cu hristogramă, ceea ce înseamnă că era creștin. Cercetările urmează să se extindă.