Negocierile dintre PSD și PNL, aruncate în aer după ce un ministru PSD l-a destituit pe șeful liberal al unei instituții importante

Publicat: 20 feb. 2024, 20:15, de Filon Stan, în POLITICĂ
Negocierile dintre PSD și PNL, aruncate în aer după ce un ministru PSD l-a destituit pe șeful liberal al unei instituții importante

Așadar, negocierile și așa dificile dintre PSD și PNL privind comasarea alegerilor se pare că au fost pur și simplu dinamitate de o demitere de ultimă oră!

Negocierile dintre PSD și PNL au fost pur și simplu aruncate în aer, marți, după ce PSD-istul Florin Barbu, ministrul Agriculturii, l-a demis pe șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Liberalii consideră că acest gest a fost un adevărat afront adus liberalilor tocmai când negociază o alianță pentru alegeri.

Negocierile dintre PSD și PNL, aruncate în aer

„Au aruncat acum totul în aer, așa nu ajută cu nimic, doar încurcă si blochează orice discuție, noi le-am atras atenția să ne lase oamenii în pace.

Păi ce încredere să mai am în unii care te cer în logodnă și pe urmă îți dau cu masa în cap?”, a declarat o sursă pentru stiripesurse.ro.

De ce a fost demis șeful APIA

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Ionuţ Lupu, a fost demis, marţi seara, de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, din cauza întârzierilor la plată a subvenţiilor către fermieri şi a blocajului din sistem.

„Am semnat ordinul de demitere al directorului general al APIA, Ionuţ Lupu, în această seară, din cauza întârzierii plăţilor către fermieri şi a blocajului din sistem. Am avut şedinţă în această seară despre plata subvenţiilor şi deblocarea noilor scheme pentru fermieri, dar acesta nici măcar nu a venit în instituţie. Le-am dat termen celor de la APIA ca în două săptămâni să plătim Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii şi ecoschema PD-04 privind înverzirea”, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Florin Barbu.