Negocierile pentru guvernul PNL-PSD-UDMR s-au încheiat. Ciolacu: Joi vom avea guvern/ Kelemen Hunor: Vor fi două ministere noi

Liderii PNL, PSD şi UDMR au finalizat duminică discuţiile referitoare la formarea noului guvern. Senatorul Nicolae Ionel Ciucă, candidatul PNL pentru funcția de premier, a confirmat că partidul care nu va avea premierul va deţine portofoliul Finanţelor, Transporturile şi Secretariatul General al Guvernului.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că structura politică a viitorului Executiv a fost finalizată la negocierile de duminică pentru alcătuirea unei coaliţii de guvernare.

Marcel Ciolacu: Am finalizat toată structura politică a Guvernului

″În acest moment am finalizat toată structura politică a Guvernului. (…) PSD merge cu cele două variante (în şedinţa conducerii partidului – n.r.) şi vom vedea luni cu ce variantă şi cu ce vot ies de la colegii mei. (…) Asta înseamnă negocieri. Vom vedea pe urmă cum închidem acest lucru în cele o oră sau două până mergem la Cotroceni.(…) Joi, România va avea un Guvern”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, la finalul negocierilor.

Potrivit liderului PSD, după discuţiile de duminică, “s-au uniformizat lucrurile” în ambele variante – cu premier PSD şi cu premier PNL.

Ciolacu a menţionat că în cursul săptămânii viitoare, cel mai probabil, se va decide şi în legătură cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Guvernul va avea două ministere noi

La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că guvernul va avea două ministere noi – unul în zona economică, pentru turism şi antreprenoriat, şi unul pe zona socială, pentru familie şi tineret.

“Mâine mergem la consultări la preşedinte, la ora 12,00, spunând că avem program de guvernare, avem structura Guvernului cu două ministere nou-înfiinţate şi avem acordul politic pentru funcţionarea coaliţiei. Deci, totul este pregătit: majoritatea, program de guvernare, structură de Guvern, pentru a exista un Guvern începând de joi”, a afirmat Kelemen Hunor, la finalul unei noi runde de negocieri pentru alcătuirea Executivului.

El a explicat că Ministerul Familiei şi tineretului va fi înfiinţat având în vedere problemele demografice cu care se confruntă România, pentru care trebuie găsite politici publice eficiente.

“Tinerii au cerut să fie scoşi de la Sport pentru că au crezut că e mai bine aşa şi noi am acceptat acest lucru şi oricum, dacă vorbim de sprijinirea familiilor, atunci tinerii intră mai degrabă acolo decât la Sport. Avem probleme demografice la care trebuie să găsim politici publice eficiente care dau rezultate pe termen lung, nu de la un an la altul şi, de aceea, noi am susţinut un minister al Familiei, fiindcă altfel nu ai cum să rezolvi problema demografiei, nu ai cum nici măcar să încerci să rezolvi, fiindcă în 30 de ani ce s-a făcut nu a dat roade. De aceea, eu mă bucur că se înfiinţează acest minister”, a transmis liderul UDMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole