Negoiță a luat în brațe un copac în centrul Bucureștiului: Domnule Nicușor, ăștia sunt copacii ilegali. N-am să vă las să-i scoateți

Imagini uluitoare cu primarul Sectorului 3. Robert Negoiță s-a filmat în timp ce ia în brațe un „copac ilegal” și îi transmite un mesaj dur la adresa lui Nicușor Dan. 

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, uimește din nou. Edilul s-a filmat pe spațiul despărțitor de pe Bulevardul I.C. Brătianu, unde a plantat mai mulți copaci, pentru a-i transmite un mesaj primarului general Nicușor Dan.

În imaginile postate pe pagina sa de Facebook și devenite rapid virale, Negoiță îmbrățișează un „copac ilegal” și ține o scurtă „lecție de ecologie”. El recunoaște că a intervenit în acel spațiu chiar dacă nu ține de primăria sa, dar îl avertizează pe primarul Capitalei să nu se atingă de copacii plantați.

“Un aliniament de copaci frumos, atât de necesar în mijlocul Bucureştiului, unde e foarte cald, mai ales că vine acum vara. Ne face bine puţină umbră, puţină răcoare. Şi aerul e poluat, e multă circulaţie, mult dioxid de carbon. Avem nevoie de câţi mai mulţi copaci care să absoarbă dioxidul de carbon şi să elibereze oxigenul. Este fix ce avem nevoie în acest oraş. Uitaţi cum arată aliniamentele de aici de pe Brătianu, arată superb. Nu am cum să uit cum arăta. Trebuie văzut pe Google, cum arăta acum 10 ani, era o ruşine că îi mijlocul Bucureştiului. Chiar dacă nu ţine de Primăria Sector 3, că nu e administrat de noi, am intrat noi şi am făcut treaba asta aici. Am venit şi am edificat acest spaţiu verde, cu copaci, cu lavandă, cu aceste piedici încât să descurajăm circulaţia pietonală.

Apropo, domnu’ primar general, domnul Nicuşor Dan, ăştia sunt copaci ilegali. Da, ăsta, săracu, e copac ilegal. Nu vreţi domnu’ Nicuşor Dan să veniţi să-l daţi afară de aici? Scoateţi-l, că nu vă place verdele, nu vă place frumosul, vă deranjează copacii, va deranjează cei care fac ceva. Dar n-am să vă las. Să vă ferească Dumnezeu, nu aveţi ce face aici. Ţineţi-vă departe de zona asta pentru că am reuşit cu greu să prindem aceşti copaci pentru că e o zonă mult grea, poluată, cu poluare sonoră, cu poluare de toate felurile. Şi, da, copacii, fiind fiinţe vii, o chestie pe care domnul primar general nu o ştie, sunt fiinţe vii şi suferă de poluare la fel ca şi noi oamenii. Şi, da, ne-a fost foarte greu să prindem aceşti copaci aici, dar sunt foarte fericiţi”, spune primarul Negoiță.

Acesta a publicat și mai multe fotografii cu mai multe artere principale artere ale Bucureștiului, înainte ca acestea să fie „înverzite” de Negoiță.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole