Nelu Tătaru: Secția de ATI de la Piatra Neamț va fi refăcută în două săptămâni

Ministrul Nelu Tătaru a ajuns la Spitalul Județean din Piatra Neamț și după o discuție cu managerul spitalului și autoritățile locale, a declarat că în prezent prioritatea este transferul pacienților răniți în incendiu.

Nelu Tătaru a spus că medicul rănit în incendiu este în prezent conștient și este transferat la Iași pentru a fi preluat de un avion și dus la București.

De asemenea, ceilalți șase pacienți sunt transferați la spitalul mobil de la Lețcani, acolo unde a fost amenajată o secție specială pentru a putea oferi suport pentru SARS-COV-2.  

În ceea ce privește situația secției de ATI de la Piatra Neamț, Nelu Tătaru spune că va redeveni operațională în două săptămâni. „Astăzi s-a făcut transferul secției de la etajul 3 la etajul 2. Este anchetă în desfășurare, dar am vorbit cu managerul spitalului. Am discutat refacerea secției ATI în două săptămâni”, a spus ministrul Sănătății.

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, zece persoane au decedat și alte șapte sunt rănite.

Printre aceștia se numără și medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienți. Acesta prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...