Nepotul lui Robert De Niro, ucis de un opioid foarte puternic

Publicat: 06 iul. 2023, 18:01, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Nepotul lui Robert De Niro, ucis de un opioid foarte puternic

Drena De Niro, fiica adoptivă a celebrului actor Robert De Niro, a dezvăluit pe Instagram cauza decesului fiului său, în vârstă de 19 ani. Este vorba despre fentanil, opioid analgezic mult mai puternic comparativ cu heroina.

Anunțul vine la numai două zile după ce ea a făcut cunoscută trista veste. La întrebarea privitoare la cauza decesului fiului său, Drena De Niro s-a referit la cineva care i-a vândut fiului său pastile ce conțineau fentanil, știind aceasta. Ea îi acuză pe acești oameni care continuă să vândă și să cumpere aceste pastile, subliniind că din cauza lor ”fiul meu a plecat pentru totdeauna”.

Fentanil este un analgezic opioid foarte puternic. În doze mici, este folosit în spitale, prescris de medic în cazurile de dureri cronice și severe.

Mai multe vedete au  folosit acest opioid eliberat pe bază de rețetă: Prince, rapperul Mac Miller, Coolio …, victime ale consumului de fentanil.

În prezent, se derulează o anchetă care va stabili cauzele exacte ale morții lui Leandro De Niro Rodriguez, nepotul renumitului actor.  

În ultimii ani, piața americană a drogului a fost invadată de fentanil, care a provocat aproximativ 70.000 de decese în 2022, din totalul de 106.000, în SUA.