Nepurtatul măștii și amenințarea cu pistolul s-au lăsat cu aproape 9 ani de închisoare

Unii zic că se termină în curând. Alții că, fără îndoială, vine al șaselea val. Noi, cei de la firul ierbii, nu știm nici ce va fi, nici ce va urma.

Tot ce știm e că, trebuie să respectăm ce ni se spune de către specialiști. Și, de asemenea că, restricțiile, faptul că socializarea a cam rămas blocată între patru pereți, purtatul măștii în spații închise, dar și deschise, afirmatul de ceva și apoi răzgândirea, au cam zăpăcit lumea. Și din aceste cauze, unii mai slabi de înger ajung la agresiuni de nici cu gândul nu le gândeau, probabil, înainte. Carabinierii din Roma au găsit și prezentat în fața instanței un bărbat care, anul trecut, în august, a amenințat cu un pistol angajații unui magazin din Roma, unde nu avea voie să intre fără mască. Lucrurile s-au petrecut astfel: el, în vârstă de 57 de ani, a vrut să intre fără mască. Supraveghetorul magazinului i-a atras atenția că e obligatorie purtarea măștii, nu aleatorie. Giovanni S. a părut că renunță și pleacă. Ori că se duce după masca lăsată undeva, afară. Dar, după câteva minute, a apărut, furios, cu un pistol. Întâi i-a amenințat pe toți cei din magazin, apoi a tras un foc în aer. În timp ce toată lumea era speriată, s-a strecurat printre rafturi și a fugit. Nimeni nu a fost rănit. Dar Giovanni S. a fost dat în urmărire generală. Prins, cum spuneam, acum, și predat instanței. Care l-a condamnat la opt ani și opt luni de închisoare, pentru tentativă de omor și pentru deținerea unei arme pentru care nu avea permis, aceasta reprezentând o treime din totalul pedepsei.

Din păcate, tot mai multe persoane devin recalcitrante și violente, când vine vorba despre purtatul măștii. Numai la Roma sunt înregistrate încă destule astfel de cazuri. Unde nu s-a tras cu pistolul, dar au fost bătăi și agresiuni de alt gen, care au necesitat implicarea forțelor de ordine. Se efectuează cercetări și în aceste cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole