Netflix, în pericol de a fi suspendat pentru conținut LGBT

Autorităţile ruse anchetează Netflix pentru conţinut LGBT, iar serviciul de streaming riscă să fie amendat şi suspendat dacă este demonstrat că a încălcat legea, informează Reuters.

Oficialii însărcinaţi cu protecţia familiei au susţinut că o parte din conţinutul Netflix cu temă LGBTQIA+ a fost clasificat drept potrivit pentru persoanele în vârstă de peste 16 ani.

Legislaţia rusă nu permite distribuirea de conţinut care reprezintă „propagandă sau relaţii sexuale non-tradiţionale” în rândul persoanelor cu vârste sub 18 ani.

Dacă va fi considerat că Netflix a încălcat legea, ar putea primi o amendă de până la 1 milion de ruble (aproximativ 13.400 de dolari), dar şi o suspendare temporară a serviciului în Rusia.

O sursă din Netfllix a declarat publicaţiei ruse Vedomosti că, în timpul unei analize făcute în noiembrie, compania nu a găsit conţinut LGBT  clasificat 16+. Ziarul a mai scris luna aceasta că autorităţile ar putea interzice serviciilor de streaming să aibă show-uri şi filme care descriu „relaţii sexuale non-tradiţionale şi deviaţii sexuale”, precum „Fifty Shades of Gray” şi „Billions”.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a hotărât în 2017 că legea „propagandei”, care a intrat în vigoare în 2013, discriminează persoanele LGBTQIA+ şi încalcă regulile tratatului european şi dreptul la libertatea de exprimare.

Între timp, Rusia a anunţat săptămâna această că marile companii tehnologice străine, precum Apple, Meta, Google, TikTok, Telegram şi Twitter, trebuie să aibă reprezentanţi oficiali în ţară până la finalul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole