Neurologul Constantin Dulcan avertizează: Gândurile negative pot fi cauza bolilor, inclusiv a cancerului

Publicat: 06 mai 2024, 16:35, de Vlad Stefan Orjan, în Sănătate , ? cititori
Neurologul Constantin Dulcan avertizează: Gândurile negative pot fi cauza bolilor, inclusiv a cancerului
Foto: Romaniatv.net

În cadrul unei emisiuni televizate, reputatul neurolog Dumitru Constantin Dulcan a adus în atenție impactul devastator pe care gândurile negative îl pot avea asupra sănătății noastre. Afirmând că stresul, invidia, ironia, agresivitatea și ura sunt cauzele principale ale bolilor, inclusiv a cancerului, acesta a subliniat importanța conștientizării și eliminării lor din comportamentul nostru.

Profesorul Constantin Dulcan a explicat că gândirea negativă generează o chimie negativă în corp, predispunându-ne la diverse afecțiuni. Mai mult decât atât, a subliniat că fiecare gând emis de noi poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre, fiind o pledoarie pentru sănătate sau, dimpotrivă, pentru boală.

„Ura înseamnă cancer, invidia, ironia, agresivitatea”, a declarat profesorul Constantin Dulcan, adăugând că eliminarea acestor comportamente negative din viața noastră ar putea preveni bolile. A subliniat, de asemenea, că agresivitatea poate distruge un număr considerabil de neuroni și că schimbarea ordinii genelor noastre fundamentale prin stres, supărare sau traumatisme poate duce la patologii.

Pentru a contracara aceste efecte negative, neurologul recomandă practicarea gândirii pozitive, relaxarea și chiar rugăciunea, subliniind faptul că aceste practici pot ajuta la refacerea ordinii genelor fundamentale și la menținerea sănătății noastre.

Astfel, învățând să ne controlăm și să eliminăm gândurile negative din viața noastră, putem contribui la îmbunătățirea stării noastre de sănătate și la prevenirea apariției bolilor grave.