Nevaccinații care se infectează cu COVID ar putea fi puși să își plătească spitalizarea în regiunea Lazio

Persoanele nevaccinate din regiunea Lazio care ajung să se infecteze cu COVID-19 ar putea fi puse să își plătească spitalizarea. Consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio lucrează la un proiect legislativ în acest sens.

Cei care se infectează cu COVID-19 fără să fi fost vaccinați și ajung în unitățile medicale din Lazio vor trebui să își plătească spitalizările, este propunerea  consilierul regional pentru sănătate, Alessio D’Amato.

Acesta își motivează propunerea precizând că „acești oameni care refuză vaccinarea, pun în pericol libertatea celorlalți. Prin urmare trebuie să își asume întreaga responsabilitate pentru alegerile și acțiunile lor”, scrie dire.it.

Propunerea vine într-un interviu cu Il Messaggero. D’Amato precizează că nu este doar o „glumă”.

„Lucrăm la asta și există modele la care, de exemplu, ne referim și sunt cele din Lombardia unde odată ce a fost mai întâi internat și apoi externat, pacientul primește la domiciliu un fel de„ memorandum cât costă spitalizarea sa autoritățile regionale. Desigur – continuă D’Amato – nu am cerut niciun cent, ci doar pentru a arăta pacientului costul suportat pentru tratamentul său, dar cu „no vax” intenționăm să mergem mai departe ”.

În cele din urmă, iată o posibilă factură de costuri:

 „În fiecare zi, fiecare spitalizare în terapie intensivă costă aproximativ 1.500 de euro, pentru o ședere medie la spital de cel puțin 17 zile”, mai precizează consilierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...