Record de infectări în India. New Delhi intră în lockdown

New Delhi intră în lockdown de luni seara, timp de o săptămână. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că numărul de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 a explodat în ultima vreme. Este a cincea zi consecutivă în care India a depăşit 200.000 de noi infectări în 24 de ore.

India a înregistrat, luni, un nou record al infectărilor, cu 273.810 de contaminări în 24 de ore.

 „Sistemul de sănătate din Delhi se află pe punctul de a colapsa. Situaţia COVID-19 este gravă„, a declarat şeful guvernului local Arvind Kejriwal, citat de Agerpres. 

New Delhi, oraș cu o populație de 1,3 miliarde de locuitori au fost înregistrate peste 25.000 de cazuri în 24 de ore.

„Dacă nu impunem un lockdown acum, ne îndreptăm spre o catastrofă şi mai mare. Lockdown-ul va începe în această seară, până lunea viitoare”, a precizat Arvind Kejriwal.

Urmează să se închidă din nou magazinele, iar călătoriile vor fi permise doar persoanelor care deservesc activităţi considerate esenţiale.

„Lockdown-ul nu va pune capăt pandemiei, dar o va încetini. Vom folosi această săptămână de lockdown pentru a îmbunătăţi situaţia din spitale”, a subliniat el.

Restricţii similare au fost deja decretate în alte părţi ale ţării, în special în statele Maharashtra (vest), unde se află capitala financiară Mumbai, şi Tamil Nadu (sud).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...

Specialist de la DNA, trimis în judecată după ce ar fi...

Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, după ce ar fi fost prins în...